Åben innovation rimer på kommercielt succes

Hvis du arbejder med vækst og innovation ved du, at det er de færreste gode ideer der har en høj kommerciel succesrate. Forklaringen på den manglende kommercielle succes er imidlertid enkel: De fleste ideer mangler ganske enkelt kvalitet og relevans fordi de tænkes inde-fra-ud af institutionaliserede medarbejdere bag lukkede døre. Løsningen ligger dog lige for og handler typisk ikke om at forsøge at hæve kvaliteten af de generede ideer.

Det er nemlig hurtigere og langt mere effektivt at øge antallet af ideer ved at outsource processen til et udefineret netværk af mennesker også kaldet "Crowdsourcing" og dermed hæve sandsynligheden for at finde ideer med høj kommerciel succesrate.

Crowdsourcing findes typisk i form af enten "challenges" hvor der konkurreres om pengepræmier, som "communities", hvor man samarbejder om ideer og løsninger. Rigshospitalet har bl.a benyttet crowdsourcing i forbindelse med udviklingen af det nye børnehospital.

Crowdsourcing er i dag typisk begrænset til idengenerering og validering af løsninger, men fremadrettet tror jeg vi vil se virksomheder inddrage "crowden" langt mere..

>