Sådan er de danske virksomheders forhold til innovation

Danske virksomheders forhold til innovation er lidt som de fleste menneskers forhold til sundhed og motion. Enten arbejder de målrettet på at tænke innovation ind i alt det de gør med henblik på at skabe langsigtede resultater, eller også foregår det lidt ad hoc ved siden af driften koblet med impulsive investeringer i ny teknologi og så håber man på det bedste.

Som i sundhedens og motionens verden kommer det nok ikke som en overraskelse, at virksomheder i den første gruppe lever længere og har større succes med at skabe både profit og vækst. Det viser sig nemlig, at det betaler sig at arbejde målrettet med innovation fordi det sikrer, at virksomhedens udvikling internt er på omgangshøjde med den omgivende verden, hvor forandringshastigheden kun kender en vej; OP!

Evnen til, at udvikle, innovere og løbende genopfinde sige selv er i dag en grundkompetence som alle virksomheder, der ønsker en fremtidig tilstedeværelse må mestre. Samtidig nytter det ikke længere at isolere innovationsindsats i en dedikeret udviklingsafdeling. Innovation må skal i dag finde sted overalt i virksomheden og bør være sat i system og have både kortsigtet og langsigtet fokus.

Den gode nyhed er dog, at det aldrig er for sent at lægge sin livsstil om uanset om det handler om sundhed, motion eller innovation. Læs mere på www.waspcph.dk/innovation om hvordan vi i WASP kan hjælpe din virksomhed i gang eller videre med innovation.

>