WASPcph

View Original

Digital omstilling vs. digital transformation?

Hvad er forskellen mellem digital omstillling og digital transformation?

Virksomheder i en digital verden må løbende tilpasse sig for at fastholde deres konkurrenceevne. Tilpasningen kan betragtes som en modningsproces, der typisk starter ud som (digital) omstilling men i nogle tilfælde udvikler sig til en egentlig (digital) transformation. Modningsprocessen opererer ikke med et øverste niveau som afslutter processsen, da virksomheden hele tiden vil blive udfordret af den digitale udvikling.

Digital omstilling er karakteriseret ved at være forandringsdrevet (ude fra) og have en inkrementel / evolutionær karakter. Fokus er taktisk og handler om at reparere på og optimere den eksisterende forretningsmodel typisk ved at sætte strøm til virksomhedens kerneprocesser.

Digital transformation er omvendt karakteriseret ved at være visionsdrevet (inde fra) og har typisk en mere disruptiv/transformativ karakter. Fokus er strategisk og handler om at skabe fremtiden og genopfinde hvem man er, ved at udvikle nye forretningsmodeller, nye aktiver, færdigheder og kompetencer og ikke mindst et nyt mindset (kultur).

Læs mere om de 3 faser i den digitale modningsproces her