WASPcph

View Original

Digital transformation i praksis

Digital transformation i praksis handler om at øge virksomhedens digitale modenhed gennem en forandringsproces som kan inddeles i tre faser med forskellig fokus.

MOBILISERINGSFASEN:

Virksomheder med lav digital modenhed befinder sig i denne fase og er typisk karakteriseret ved at digitaliseringsaktiviteterne er få, drives løsrevet fra driften af nogle få ildsjæle. I denne fase er der fokus på at komme i gang, teste og mobilisere ressourcer. Vigtige aspekter at arbejde med er desuden hvorfor arbejdet med transformation er vigtigt samt at udvikle en vision for hvor transformationen skal bringe virksomheden hen.

KOORDINERINGSFASEN:

I denne fase har virksomheder allerede gjort sig værdifulde erfaringer i forhold til deres digitale aktiviteter som efterhånden fylder så meget, at der uvægerligt opstår konflikt med virksomhedens driftsaktiviteter. Der er derfor behov for øget koordination på bekostning af fremdrift. Vigtige aspekter at arbejde med i denne fase er hvordan virksomheder skal arbejde med digitalisering.

ACCELERATIONSFASEN:

I denne fase skelner virksomheder ikke længere mellem digitale og øvrige aktiviteter og har ikke længere behov for en særskilt strategi for sine digitale aktiviteter. Det interne fokus fra koordineringsfasen skifter nu til et eksternt fokus som øger fremdriften og skaber flere resultater.

Læs mere om hvordan man bevæger sig mellem faserne her