WASPcph

View Original

Derfor fungerer den kreative proces ikke i mødelokalet

Den kreative proces er sjældent lineær. Ideer kommer i følge en undersøgelse fra firmaet WeTransfer til os på de mest tilfældige tidspunkter i løbet af vores dag og inspirationen eller triggeren kan værre mangeartet.

Firmaet har for nylig spurgt 10.128 af sine brugere på tværs af 128 lande om, hvad der trigger de gode ideer samt, hvor de får deres bedste ideer. Og ifølge dem er det kun ca. halvdelen, der får deres bedste ideer på jobbet (https://wepresent.wetransfer.com/story/ideas-report-2018/#/)

I følge firmaet er derfor en udfordring for den kreative proces, når mange virksomheder forsøger at presse deres kreative processer ind i 2x2 timers sessioner i de samme mødelokaler hvor medarbejderne 2 timer forinden har siddet og diskuteret næste års budget.

Hvis man virkelig ønsker at stimulere den kreative proces, bør man i langt højere grad arbejde med at få den kreative proces ud af mødelokalerne og samtidig gøre det er nemt at komme af med ideer når de opstår.

Samtidig bør virksomhederne gøre det nemt for andre at kommentere- og bygge videre på eksisterende ideer, da undersøgelsen peger på at særligt samtalen om ideer er fremmende for den kreative proces.